- Autor: filipova
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Basic Zakysaná smetana 12% | 82 |
Rozinky | 30 |
Cibule | 34 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 25 |
Brokolice | 229 |
Majonéza Original (Hellmann´s) | 59 |
Slanina anglická | 52 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 38 |
Energetická hodnota celkem: 4426 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 84,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1475 kJ
Bílkoviny (g): 9.7, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 7, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Syrovou brokolici a cibuli nakrájet nadrobno. Uzený bok nakrájet nadrobno a osmahnout. Smíchat vše dokupy, osolit, opepřit a posypat slunečnicovými semínky. Cibule byla v původním receptu červená,může být i bílá a ještě lepší by asi byla jarní cibulka. Semínka si opražím, ale v původním receptu to nebylo. A může být tatarka, majolka, bílý jogurt, zakys. smetana jak má kdo rád. A množství si také lze upravit, každý dle své chuti. V tomto receptu je moje včerejší varianta. Lepší je nechat ho pár hodin rozležet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.