TOPlist


Jablkové cupcakes

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sibule
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablko400
Mouka pšeničná polohrubá200
Mouka pšeničná celozrnná200
Cukr bílý (řepný, třtinový)160
Olej řepkový50
Jihočeské podmáslí kysané 0,5%200
Vejce celé (syrové)110
Smetana ke šlehání 31%125

Energetická hodnota celkem: 13867 kJ

Bílkoviny (g): 74, Tuky (g): 108, Sacharidy (g): 497 SAFA (g): 57 Cukry (g): 217 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 867 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 31.1 SAFA (g): 3.6 Cukry (g): 13.6 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

2 šálky jablek nasrouháme, smícháme se lžičkou skořice. Přidáme 2 šálky mouku, 3/4 šálku cukr, 1 šálek podmáslí, 1/2 šálku olej, 2 vejce, prášek do pečiva. Jakmile vše smícháme,lžící klademe do papírových pohárku, lze nahradit kolečky z pečícího papíru. Do každé formičky vložíme mraženou n čerstvou jahodu, nemusí být. Ozdobit můžeme šlehačkou nebo ( šlehaným tvarohem). Lze udělat z poloviční dávky do 8 malých nebo 6 větších forem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma