TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pohanka s tempehem, houbami a fazolkami

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Dochucovadla:

pepř

Energetická hodnota celkem: 4083 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 102, SAFA (g): 6, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2042 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou zhruba v poměru 1 díl pohanky:1,5 vody (pro lepší chuť ji můžeme zalít vroucím vývarem), necháme pod pokličkou cca 20 minut nabobtnat. Žampiony očistíme a nakrájíme a opečeme na pánvi na troše oleje (žampiony stačí jen krátce orestovat, ale pokud použijeme místo žampionů jiné houby, je lepší je chvíli podusit). Když jsou houby hotové, přidáme zelené fazolky, nakrájenou jarní cibulku a chvíli restujeme, na závěr vmícháme i pohanku, vše ochutíme solí a pepřem. Tempeh nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi z obou stran, přidáme k pohance a podáváme. Dle chuti můžeme posypat čerstvou pažitkou.

Fotografie

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 04. 2020 23:30
Dnes jsem vyzkoušela tento recept. Zvláštní kombinace žampiónů a fazolek ve mně nevzbuzovala velkou důvěru. Byla jsem velmi mile překvapena. Také tempeh chutnal mně i manželovi.
28. 01. 2020 19:58
Tak já klidně i s fazolkami, ale tempeh bych raději nahradila "suchým" volským okem :-).
Nedávno jsem dělala podle Hančina receptu paštiku s pohanky a byla vynikající :-).
28. 01. 2020 18:31
Když vynechám ty zelené fazolky, tak to vyzkouším :-).

Naši partneři