TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Losos s hráškovým "tatarákem"

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 20
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Vyzkoušejte netradiční kombinaci hrášku a máty, je naprosto skvělá! S lososem se hodí k večeři i obědu. Pokud budete mít jídlo k obědu nebo máte celkově vyšší denní energetický příjem (např. 8000 a více), můžete přidat ještě vařené nebo šťouchané brambory jako přílohu.

Ingredience

Dochucovadla:

máta, citron, pepř

Energetická hodnota celkem: 3775 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 9, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1888 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 13.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme na troše řepkového oleje, přidáme hrášek (2/3 z celkového množství) a ochutíme solí a pepřem. Promícháme a stáhneme z plotny. Přidáme citronovou šťávu a pokrájenou mátu a rozmačkáme (vidličkou). Přidáme zbylý hrášek a promícháme. Podáváme při pokojové teplotě. Filety z lososa omyjeme, osušíme a osolíme. Opečeme na pánvi z každé strany (dle velikosti cca 4 minuty na střední teplotu). Zakápneme citronovou šťávou a před servírováním můžeme posypat jemně nasekanou petrželkou s mátou. Lososa lze připravit také na grilu. Hráškový tatarák se k letnímu grilování skvěle hodí.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 02. 2021 00:30
Vyborna vecere, jen hrasek jsem nechala na panvi dele, aby se trosku vic ohral
15. 07. 2020 13:39
To vypadá i zní úžasně :-). Zkusím, díky.

Naši partneři