TOPlist


Květákový dort

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajčata cherry200
tvaroh boni150
Květák800
Vejce celé (syrové)220
Solamyl bramborový škrob40
Mléko polotučné (1,5 % tuku)100
Smetana zakysaná 12%180
Corn flakes lupínky kukuřičné průměr50
Šunka krůtí průměr300

Energetická hodnota celkem: 6643 kJ

Bílkoviny (g): 125, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 137 SAFA (g): 28 Cukry (g): 45 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 664 kJ

Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 13.7 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 2.4 Sůl (g): 0.9


Dochucovadla:

sůl,pepř, muškát květ, bylinky množství drcených lupínků řídíme podle potřeby (velikosti vajec), pak ovšem musíme připočítat kj

Postup přípravy

Povařený vychladlý květák rozebereme na růžičky , šunku a sýr nastrouháme nahrubo, nasekáme petrželku, libeček, pažitku. rozšlehaná vejce s trochou mléka a solamylem , všechno osolíme, okořeníme a smícháme dohromady, nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C zhruba na 25 minut, pak posypeme vršek parmezánem nastrouhaným na jemno a ještě na pět minut vložíme zpět do trouby. Zdobíme tvarohovým krémem a cherry rajčátky. Tvarohový krém: tvaroh našleháme se solí a pažitkou, sáčkem dozdobíme povrch vychladlého dortu , na jednotlivé tvarohové růžičky posadíme rajčátka.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma