TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Květákový dort

Zpět
  • Autor: martashi
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,pepř, muškát květ, bylinky množství drcených lupínků řídíme podle potřeby (velikosti vajec), pak ovšem musíme připočítat kj

Energetická hodnota celkem: 6643 kJ

Bílkoviny (g): 125, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 137, SAFA (g): 28, Cukry (g): 45, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 664 kJ

Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 13.7, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.9

Postup přípravy

Povařený vychladlý květák rozebereme na růžičky , šunku a sýr nastrouháme nahrubo, nasekáme petrželku, libeček, pažitku. rozšlehaná vejce s trochou mléka a solamylem , všechno osolíme, okořeníme a smícháme dohromady, nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C zhruba na 25 minut, pak posypeme vršek parmezánem nastrouhaným na jemno a ještě na pět minut vložíme zpět do trouby. Zdobíme tvarohovým krémem a cherry rajčátky. Tvarohový krém: tvaroh našleháme se solí a pažitkou, sáčkem dozdobíme povrch vychladlého dortu , na jednotlivé tvarohové růžičky posadíme rajčátka.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři