- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata cherry | 200 |
tvaroh boni | 150 |
Květák | 800 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Solamyl bramborový škrob | 40 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Smetana zakysaná 12% | 180 |
Corn flakes lupínky kukuřičné průměr | 50 |
Šunka krůtí průměr | 300 |
Dochucovadla:
sůl,pepř, muškát květ, bylinky množství drcených lupínků řídíme podle potřeby (velikosti vajec), pak ovšem musíme připočítat kj
Energetická hodnota celkem: 6643 kJ
Bílkoviny (g): 125,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 137,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 664 kJ
Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 13.7, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.9
Postup přípravy
Povařený vychladlý květák rozebereme na růžičky , šunku a sýr nastrouháme nahrubo, nasekáme petrželku, libeček, pažitku. rozšlehaná vejce s trochou mléka a solamylem , všechno osolíme, okořeníme a smícháme dohromady, nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C zhruba na 25 minut, pak posypeme vršek parmezánem nastrouhaným na jemno a ještě na pět minut vložíme zpět do trouby. Zdobíme tvarohovým krémem a cherry rajčátky. Tvarohový krém: tvaroh našleháme se solí a pažitkou, sáčkem dozdobíme povrch vychladlého dortu , na jednotlivé tvarohové růžičky posadíme rajčátka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.