TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Quiche Lorraine se žampiony a špenátem

Zpět
  • Autor: Dasa53
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

provensálské koření, muškátový oříšek, černý pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 10194 kJ

Bílkoviny (g): 97, Tuky (g): 178, Sacharidy (g): 113, SAFA (g): 100, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2549 kJ

Bílkoviny (g): 24.3, Tuky (g): 44.5, Sacharidy (g): 28.3, SAFA (g): 25, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Těsto vložíme do koláčové formy, zatížíme pečícím papírem s fazolemi nebo umytými kamínky a předpečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Mezi tím osmažíme na slanině cibulku. Rzložíme opečenou cibulku se slaninou na předpečené těsto. Do pánve po slanině dáme pokrájené žampiony a listový špenát, trošku osolíme a opepříme a podusíme. V misce si rozšleháme vejce se smetanou ke šlehání, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a špetku provensálského koření a vmícháme nastrouhaný gruyér. Žampiony a špenát navrstvíme na koláč. Nalijeme směs na žampiony a rovnoměrně roztáhneme po celé ploše koláče. Dáme péct na ca 20 minut do trouby (160°C). Nastrouháme si parmazán, posypeme povrch koláče a necháme v troubě asi 5 minut zapéct do růžova.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři