TOPlist


Quiche Lorraine se žampiony a špenátem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Dasa53
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
křehké těsto na quiche250
Vejce celé (syrové)200
Gruyere 50%150
Parmezán 32%20
Smetana ke šlehání 33%150
Žampiony125
Špenát125

Energetická hodnota celkem: 10194 kJ

Bílkoviny (g): 97, Tuky (g): 178, Sacharidy (g): 113 SAFA (g): 100 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2549 kJ

Bílkoviny (g): 24.3, Tuky (g): 44.5, Sacharidy (g): 28.3 SAFA (g): 25 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

provensálské koření, muškátový oříšek, černý pepř, sůl

Postup přípravy

Těsto vložíme do koláčové formy, zatížíme pečícím papírem s fazolemi nebo umytými kamínky a předpečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Mezi tím osmažíme na slanině cibulku. Rzložíme opečenou cibulku se slaninou na předpečené těsto. Do pánve po slanině dáme pokrájené žampiony a listový špenát, trošku osolíme a opepříme a podusíme. V misce si rozšleháme vejce se smetanou ke šlehání, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a špetku provensálského koření a vmícháme nastrouhaný gruyér. Žampiony a špenát navrstvíme na koláč. Nalijeme směs na žampiony a rovnoměrně roztáhneme po celé ploše koláče. Dáme péct na ca 20 minut do trouby (160°C). Nastrouháme si parmazán, posypeme povrch koláče a necháme v troubě asi 5 minut zapéct do růžova.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma