- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 700 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Čedar 45% | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Cibule | 180 |
Máslo čerstvé nesolené | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7420 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 70,
Sacharidy (g): 196,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1237 kJ
Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 32.7, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Sýr nastrouháme na hrubo. Máslo rozpustíme. Formu na koláč (remosku) vyložíme pečícím papírem a lehce potřeme trochou másla. Okapané brambory smícháme se sýrem, vejci a moukou, osolíme, opepříme. Těsto vložíme do formy a umačkáme. Vrch poklademe na kolečka nakrájenou červenou cibulí. Navrch nakapeme zbytek másla. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 170°, v remosce asi 50 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.