TOPlist


Databáze potravin

Čedar 45%

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1440 kJ
  • Bílkoviny: 30 g
  • Tuky: 25 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 16.9 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 1.8 g
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Čedar obsahuje vysoké množství tuku a energetická hodnota je také velmi vysoká, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou polotvrdé sýry s 20 nebo 30 % tuku v sušině, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma