TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Dýňový tvarohovo-čokoládový dortík

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Podzimní dortík plný bílkovin, který nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná.

Ingredience

Dochucovadla:

zázvor sušený

Energetická hodnota celkem: 7691 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 259, SAFA (g): 15, Cukry (g): 148, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 641 kJ

Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 3.9, Sacharidy (g): 21.6, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Dýni si předem upečeme, necháme vychladnout a rozmixujeme na pyré. Připravíme si korpus. Sušenky rozmixujeme a přidáme k nim cca 80 g dýňového pyré. Vypracujeme těsto a dáme ho do dortové formy vyložené pečicím papírem. Těsto namačkáme na dno i do bočních okrajů a dáme předpéct do trouby (cca 10 minut na 180 stupňů). Připravíme si náplň. Zbylé dýňové pyré rozmícháme s vejci, tvarohem (lepší je využít tvaroh v kostce, pokud bychom chtěli mít dortík jemnější, tak lze využít místo odtučněného tvarohu tučnější), cukrem, pudinkovým práškem a sušeným zázvorem. Těsto rozšleháme dohladka a rozdělíme na poloviny. Do jedné půlky vmícháme kakao. Na předpečený korpus střídavě rozprostřeme světlou a tmavou náplň a dáme péct do trouby na 170 stupňů, pečeme cca 40 minut, dokud náplň není tuhá. Dle chuti můžeme dortík dozdobit například pekanovými ořechy. Množství ingrediencí odpovídá malé formě o průměru 20 cm.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 11. 2020 15:49
Upekla jsem a moc mi chutná.Má touha po tvarohu je dokonale naplněna :-))

Naši partneři