- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 6.00

Jako základ volíme ideálně celozrnné sušenky s co nejnižším obsahem cukru, lze použít i BeBe sušenky.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sušenky celozrnné bez náplně průměr | 170 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 20 |
Med | 18 |
Tvaroh polotučný průměr | 170 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 4631 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 134,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 772 kJ
Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Tvaroh rozšleháme se skořicí a medem. Místo polotučného tvarohu můžeme použít i nízkotučný nebo naopak tučný, záleží, jak moc potřebujeme šetřit tukem. Na krém lze použít místo tvarohu i ricottu nebo řecký jogurt. Sušenky poklademe těsně vedle sebe a potřeme malou vrstvou tvarohu, na tvaroh dáme opět vrstvu sušenek a střídáme s tvarohem. Ořechy rozemeleme společně s pár sušenkami (cca 25 g sušenek) a nakonec touto směsí ze všech stran řezy posypeme. Zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.