- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 400 |
Ztužený tuk na pečení | 160 |
Pivo světlé 12° | 200 |
Jablko | 1200 |
Rozinky | 50 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 100 |
Strouhanka průměr | 120 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Jihočeské máslo 82% | 100 |
Dochucovadla:
skořice, sůl
Energetická hodnota celkem: 23416 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 273,
Sacharidy (g): 680,
SAFA (g): 104,
Cukry (g): 267,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 585 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 6.7, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Na vál dáme hladkou mouku, trochu osolíme, nastrouháme ztužený tuk a pomalu propracováváme za přilévání piva. Propracované těsto necháme odpočinout, mezitím připravíme nahrubo strouhaná jablka. Těsto rozdělíme na tři díly, a postupně rozválíme na "placku". Těsto posypeme osmaženou strouhankou nebo strouhaným perníkem, posypeme jablky, rozinkami a ořechy, přisladíme a okořeníme skořicí. Zavineme, potřeme máslem a pečeme při 180 °C cca 40 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.