TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pivní štrůdl

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 40.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, sůl

Energetická hodnota celkem: 23416 kJ

Bílkoviny (g): 79, Tuky (g): 273, Sacharidy (g): 680, SAFA (g): 104, Cukry (g): 267, Vláknina (g): 52, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 585 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 6.7, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Na vál dáme hladkou mouku, trochu osolíme, nastrouháme ztužený tuk a pomalu propracováváme za přilévání piva. Propracované těsto necháme odpočinout, mezitím připravíme nahrubo strouhaná jablka. Těsto rozdělíme na tři díly, a postupně rozválíme na "placku". Těsto posypeme osmaženou strouhankou nebo strouhaným perníkem, posypeme jablky, rozinkami a ořechy, přisladíme a okořeníme skořicí. Zavineme, potřeme máslem a pečeme při 180 °C cca 40 min.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři