- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 300 |
Mouka pšeničná polohrubá | 200 |
sýr tavený Madeta | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Droždí čerstvé lisované | 40 |
Sůl | 1 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Dochucovadla:
na posyp : mák, lněné semínko,slunečnicové semínko atp.
Energetická hodnota celkem: 9684 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 376,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 484 kJ
Bílkoviny (g): 5.4, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 18.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
2/3mléka zahřejeme na vyšší teplotu a rozpustíme v něm sýr, ze zbytku uděláme společně s droždím a trochou mouky kvásek. Pak smícháme všechny suroviny (kromě vejce na potření) na těsto ,které necháme vykynout,až zdvojnásobí svou velikost. Pak utvoříme houstičky a opět je necháme nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.Pečeme při 180°C do růžova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.