- Autor: ojikova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 120 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 123 |
Máslo čerstvé | 100 |
Mouka pšeničná celozrnná | 100 |
Mandle | 100 |
Vejce celá průměr | 165 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Philadelphia | 250 |
Máslo čerstvé | 100 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 50 |
Dochucovadla:
3 špetky levandulové květy do těsta lžička levandulových květů do krému obojí rozdrtit v moždíři na prášek Krém je z philadelhia, másla, moučkového cukru a lžíčky levandule, zbytek je těsto.
Energetická hodnota celkem: 17019 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 297,
Sacharidy (g): 265,
SAFA (g): 167,
Cukry (g): 188,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1064 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 18.6, Sacharidy (g): 16.6, SAFA (g): 10.4, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 170°C. Ve velké míse rozšlehejte vejce a za stálého míchání postupně přidejte máslo a cukr. Nakonec přidejte prosypanou pohankovou mouku, mleté mandle a prášek do pečiva. Opatrně pak do těsta zamíchejte bílý jogurt. Mezitím si připravte krém. V misce vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem.Přidejte krém. sýr, levandule rozdrcená a pořádně vyšlehejte. Do formiček na košíčky vyložte košíčky. Naplňte je do 2/3 připraveným těstem. Dejte péct při teplotě 170°C po dobu 30-35 minut. Až koláčky vychladnou, krémem naplňte cukrářský sáček a vychladnuté cupcaky ozdobte krémem. Já jsem nahoře ještě ozdobila lístkem meduňky a šeříku. Krém je z philadelhia, másla, moučkového cukru 50 a lžičky levandule, zbytek je těsto. Recept je z recepty.cz
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.