- Autor: Tereza.Cisarova
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ledvinky vepřové (syrové) | 300 |
Vepřová plec (syrová) | 235 |
Cibule | 140 |
Paprika červená | 150 |
Sádlo vepřové škvařené | 30 |
Smetana na vaření 10% | 250 |
Paprika bílá | 400 |
Dochucovadla:
kmín, mletá paprika, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 5978 kJ
Bílkoviny (g): 108,
Tuky (g): 92,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1196 kJ
Bílkoviny (g): 21.6, Tuky (g): 18.4, Sacharidy (g): 8.6, SAFA (g): 9, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Ledvinky kuchyňsky upravím. Cibuli nasekám na měsíčky a dozlatova osmažím na sádle. Přidám ledvinky a maso, kmín a trochu pepře a lžíci sladké mleté papriky. Zarestuji, zaliji vodou. Patnáct minut dusím pod pokličkou, přisypu na proužky nakrájenou zeleninovou papriku, přiklopím a ještě deset minut dusím. Přidám smetanu, hustotu koriguji buď odpařením nebo přikápnutím mléka. Až nakonec osolím a případně dochutím pálivou paprikou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.