TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kynuté celozrnné lívance s banánem

Zpět
  • Autor: Tereza Rog.
  • Doba přípravy (min.): 12
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Citronová kůra, špetka soli

Energetická hodnota celkem: 4178 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 172 SAFA (g): 5 Cukry (g): 39 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1045 kJ

Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 9.8 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Večer si vyndáme 65 g kvásku z celozrnné žitné mouky z ledničky a přikrmíme ho asi jednou lžičkou mouky (přidáme i trochu vody). Druhý den ráno přidáme zbylé ingredience, ideálně min. hodinu před tím, než budeme lívance smažit, aby ještě stihlo těsto trochu nakynout. Banán je lepší přidávat až na úplný závěr kvůli zhnědnutí. Pokud bychom chtěli lívance připravovat až ve druhé půlce dne či večer, stačí kvásek vyndat až ráno a uvedené procedury udělat přes den. Při smažení počkáme, až se na povrchu vytvoří bublinky/malé díry a až pak lívance obracíme na druhou stranu. Hmotnost všech lívanců: 480 g Hmotnost 1 ks: 15-20 g

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři