- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kedlubna | 800 |
Hovězí mleté průměr (syrové) | 300 |
Jihočeská Niva 50% | 100 |
Česnek | 5 |
Eidam 30% | 50 |
Jihočeské máslo 82% | 5 |
Dochucovadla:
sůl, kmín mletý, majoránka, mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 6002 kJ
Bílkoviny (g): 106,
Tuky (g): 92,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ
Bílkoviny (g): 17.7, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 7.2, SAFA (g): 8.2, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem a rozmačkaným česnekem, okořeníme, osolíme podle slanosti sýra. Z kedluben vydlabeme mističky a naplníme masovou směsí dáme do zapékací misky posypeme sýrem a na vrch dáme vločku másla pro lepší chuť a upečeme. Podáváme s bramborem. Z vydlabaných zbytků kedluben uděláme skvělou krémovou polévku s chlebovými krutónky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.