- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 200 | 
| Limetka | 20 | 
| Petržel - nať | 20 | 
| Rajčata | 450 | 
| Tortilla celozrnná průměr | 240 | 
| Kukuřice sterilovaná průměr | 250 | 
| Olej olivový | 8 | 
| Sůl | 3 | 
| Kuřecí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 200 | 
| Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 280 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, čerstvý koriandr
Energetická hodnota celkem: 7416 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 142, 
                                                        Tuky (g): 40, 
                                                        Sacharidy (g): 207,
                                                        SAFA (g): 10,
                                                        Cukry (g): 55,
                                                        Vláknina (g): 27,
                                                        Sůl (g): 9
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1854 kJ
Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 51.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Kuřecí maso nameleme, můžeme použít směs prsou a stehen. Přidáme kukuřici, osolíme, opepříme a přidáme libovolné bylinky (petrželku, bazalku, oregano apod.) a ručně prohněteme. Vytvarujeme kuličky a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů cca 15-20 minut (dle velikosti). Jogurtový dip si připravíme z jogurtu a nasekaných bylinek, dle chuti můžeme přidat trochu utřeného česneku. Připravíme si rajčatovou salsu - rajčata nakrájíme nadrobno, přidáme olej, limetkovou šťávu a nasekaný koriandr (nebo petrželku). Tortily si opečeme v troubě nebo grilu dokřupava.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









