- Autor: kacenka.3
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Hovězí maso zadní průměr | 60 |
| Mouka pšeničná hladká | 3 |
| Víno červené | 50 |
| Bujón suchý stav | 3 |
| Džem light průměr | 17 |
| Brambory vařené | 150 |
| Oleje (všechny druhy) | 5 |
| Cibule | 30 |
Dochucovadla:
sůl, prpř, koření na roštěnky
Energetická hodnota celkem: 1440 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepíme, dáme koření na roštěnky a obalíme v hladké mouce. Na oleji z obou stran krátce opečeme, pak maso vyndáme, na té samé pánvi osmahneme cibuli, vrátíme maso a zalijeme vínem a vývarem. Přivedeme k varu na mírném ohni dusíme doměkka (cca 1,5 hod.). Omáčku rozmixujeme, přidáme brusinky a dochutíme. Brambory rozšťoucháme s petrželkou nebo jarní cibulkou. Místo džemu patří 20g brusinek (140 kJ)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






