TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Květákové italské rizoto s cottagem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Klasické italské rizoto bývá díky máslu a tučnému sýru kalorickou bombou. Můžete si ale připravit jeho odlehčenou, a přesto vynikající variantu, a to tak, že do rizota přidáte dostatečné množství zeleniny (v tomto případě květáku) a pro doplnění bílkovin a zjemnění rizota na závěr vmícháte cottage.

Ingredience

Dochucovadla:

šafrán

Energetická hodnota celkem: 8758 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 326, SAFA (g): 26, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 2190 kJ

Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 81.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 3.8

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme rýži a krátce opečeme. Zalijeme vínem a víno necháme odvařit. Přidáme na menší kousky nakrájený květák, šafrán, sůl a zalijeme částí vývaru. Až se vývar odvaří, přidáme další vývar, takto postupujeme, dokud nejsou rýže a květák měkké. Na závěr vmícháme cottage a parmezán. Hmotnost hotového pokrmu 1900 g (1 porce cca 480 g), na 100 g 460 kJ.

Fotografie

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 03. 2022 16:38
bála jsem se, že to bude moc kyselé, přeci jen nízkotučny cottige mám sice ráda, ale risoto je krémové. A příjemně mně to překvapilo. Jistá kyselost tam je, ale parmezán to srovnává. Dobrá odlehčená varianta
09. 06. 2021 19:14
Rizoto je výborné. Nepoužila jsem víno ani sůl. Už se těším na vyzkoušení dalších receptů.
Hravě žij zdravě

Na provozu webového portálu STOBklub se podílí Hravě žij zdravě z. s. Projekt je spolufinancován z dotace HMP (DOT/81/01/002536/2025).

Naši partneři