- Autor: babkajana
- Doba přípravy (min.): 190
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 15 |
špaldová mouka celozrnná | 100 |
žitná chlebová mouka | 300 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Droždí sušené | 2 |
Dochucovadla:
sůl,cukr
Energetická hodnota celkem: 7104 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 318,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 592 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Chléb jsem připravovala v pekárně. Nejprve dát tekuté přísady,tzn. 300 ml vlažné vody a 3 lžíce oleje. Sypké přísady - špaldovou mouku celozrnnou 100 g, hladkou mouku 50g a žitnou chlebovou mouku 300g - smíchat v misce, přidat kávovou lžičku soli,kávovou lžičku mletého cukru a kávovou lžičku sušených kvasnic a to vše přisypat k tekutině. Zapnout program Basic, kůrka světlá. Když začíná pečení,lze potřít chleba rozšlehaným vejcem a posypat semínky,stejně tak lze přidat různá semínka přímo do těsta.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.