TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špaldovo-žitný chléb

Zpět
  • Autor: babkajana
  • Doba přípravy (min.): 190
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,cukr

Energetická hodnota celkem: 7104 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 318, SAFA (g): 3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 38, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 592 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Chléb jsem připravovala v pekárně. Nejprve dát tekuté přísady,tzn. 300 ml vlažné vody a 3 lžíce oleje. Sypké přísady - špaldovou mouku celozrnnou 100 g, hladkou mouku 50g a žitnou chlebovou mouku 300g - smíchat v misce, přidat kávovou lžičku soli,kávovou lžičku mletého cukru a kávovou lžičku sušených kvasnic a to vše přisypat k tekutině. Zapnout program Basic, kůrka světlá. Když začíná pečení,lze potřít chleba rozšlehaným vejcem a posypat semínky,stejně tak lze přidat různá semínka přímo do těsta.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři