- Autor: kalandra
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zeleninový vývar (čistý) | 150 |
Kešu (nesolené) | 15 |
Škrob kukuřičný | 8 |
Polníček | 50 |
Zelí bílé hlávkové | 300 |
Víno červené | 20 |
Sójové nudličky Bona Vita (v suchém stavu) | 30 |
Sójová omáčka | 20 |
Olej běžný (průměr) | 12 |
Dochucovadla:
sušený česnek,chilli, pepř,
Energetická hodnota celkem: 1827 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 5
Postup přípravy
Sojové proužky uvaříme v zeleninovém vývaru a vložíme do marinády z kukuřičného škrobu, sojové omáčky, sušeného česneku a chilli. Zelí nakrájené na čtverečky opražíme dozlatova na trošce oleje a dýme stranou. Na pánvi opečeme marinované kousky, vrátíme zelí, zalijeme vínem, necháme vyvařit, přilejeme zeleninový vývar, povaříme, dochutíme sojovou omáčkou, pepřem, solí. Tekutinu zredukujeme na zahoustlý sos. Mimo oheň nahoru vložíme baby šoenát nebo polníček a necháme pod poklicí zavadnout. Podáváme sypané drcenými kešu oříšky a zelenými natěmi s celozrnnou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.