- Autor: ivana.cirmanova
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Okurka salátová | 500 |
Cibule | 75 |
Meggle Zakysaná smetana 14% | 80 |
Kopr | 10 |
Med | 20 |
Ocet Balsamico | 40 |
Dochucovadla:
pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 1432 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 52,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 286 kJ
Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 10.4, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
https://www.korenizivota.com/okurkovo-cibulovy-salat-se-zakysankou/ 2 menší salátové okurky, omyté a pokrájené na tenké plátky - 3/4 větší červené cibule, pokrájené na tenké plátky - sůl a čerstvě namletý pepř - 3 vrchovaté lžíce husté zakysané smetany - 1-2 lžíce posekaného čerstvého nebo mraženého kopru - 1 lžička medu - cca 2 lžíce (i více) balsamico octa - Pokrájet na plátky okurky (robot, nástavec na tenké plátky) a cibuli. Dát do misky, promíchat se solí, dát odležet min. na 1 hod do ledničky. Pak vymačkat vodu, co to pustilo. Udělat dresink z ostatních surovin, dochutit (lze použít i rozvar z balsamica, už je sladký - rozpustí se, balsamico a med jsou odhad). Chutná i Petrovi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.