TOPlist
Sledujte nás:

Okurkovo-cibulový salát se zakysankou

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 1432 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 52, SAFA (g): 7, Cukry (g): 39, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 286 kJ

Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 10.4, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

https://www.korenizivota.com/okurkovo-cibulovy-salat-se-zakysankou/ 2 menší salátové okurky, omyté a pokrájené na tenké plátky - 3/4 větší červené cibule, pokrájené na tenké plátky - sůl a čerstvě namletý pepř - 3 vrchovaté lžíce husté zakysané smetany - 1-2 lžíce posekaného čerstvého nebo mraženého kopru - 1 lžička medu - cca 2 lžíce (i více) balsamico octa - Pokrájet na plátky okurky (robot, nástavec na tenké plátky) a cibuli. Dát do misky, promíchat se solí, dát odležet min. na 1 hod do ledničky. Pak vymačkat vodu, co to pustilo. Udělat dresink z ostatních surovin, dochutit (lze použít i rozvar z balsamica, už je sladký - rozpustí se, balsamico a med jsou odhad). Chutná i Petrovi.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři