TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

guláš z hlívy

Zpět
  • Autor: Mikrob203
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hlíva ústřičná300
Cibule120
Paprika červená150
Rajský protlak50

Dochucovadla:

česnek, sůl, pepř, majoránka, chilli, mletá červená paprika

Energetická hodnota celkem: 899 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 39, SAFA (g): 0, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 450 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a opepříme. Kdo rád pikantní jídla, přidá trošku chilli, chilli papriček nebo feferonku. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a protlak, vše ještě krátce osmažíme, přidáme pokrájenou papriku, promícháme, přilijeme cca 150 ml vývaru a dusíme do změknutí hlívy a papriky, za občasného podlití a promíchání. Guláš nakonec dochutíme majoránkou dle chuti, případně solí, pepřem, česnekem a krátce provaříme. Pokud jsme guláš "neulili" vývarem, není nutné zahušťovat jíškou ani chlebovou střídkou. Podáváme s chlebem, rýží, těstovinami... Dozdobit můžeme strouhaným křenem, plátky cibule..., vše dle vlastní chuti.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři