- Autor: Mikrob203
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hlíva ústřičná | 300 |
Cibule | 120 |
Paprika červená | 150 |
Rajský protlak | 50 |
Dochucovadla:
česnek, sůl, pepř, majoránka, chilli, mletá červená paprika
Energetická hodnota celkem: 899 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 450 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a opepříme. Kdo rád pikantní jídla, přidá trošku chilli, chilli papriček nebo feferonku. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a protlak, vše ještě krátce osmažíme, přidáme pokrájenou papriku, promícháme, přilijeme cca 150 ml vývaru a dusíme do změknutí hlívy a papriky, za občasného podlití a promíchání. Guláš nakonec dochutíme majoránkou dle chuti, případně solí, pepřem, česnekem a krátce provaříme. Pokud jsme guláš "neulili" vývarem, není nutné zahušťovat jíškou ani chlebovou střídkou. Podáváme s chlebem, rýží, těstovinami... Dozdobit můžeme strouhaným křenem, plátky cibule..., vše dle vlastní chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.