TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Halušky se zelím a brynzou

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1771 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 53, SAFA (g): 7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Tvaroh a brynzu nastrouháme na jemném struhadle. Brambory předem uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přisypeme mouku a solamyl. Zpracujeme těsto, vytvoříme malé šišky, které ještě promáčkneme vidličkou, aby se utvořily rýhy. Ve vroucí vodě vaříme cca 4 minuty. Zcedíme, pokapeme olejem, promícháme s kysaným zelím, s tvarohem smíchaným s brynzou.

Hodnocení (17 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 11. 2022 21:24
I když to nejsou žádné hakušky, tak je to dobré jídlo. Ale do diety se mi bohužel nehodí.
09. 02. 2014 22:02
dneska jsem koupila bryndzu zítra vyzvednu u mamky zelí a pustím se do nich :D
05. 02. 2014 22:30
Tohle jídlo já miluju:-)
04. 02. 2014 10:35
už vím , co příští týden vařit. ;-) Jen na čtvrtek nemám typ..
03. 02. 2014 20:08
vyzkouším, vypadá to super
19. 07. 2012 08:33
Opravdu jsem si moc pochutnala. Super recept!
18. 07. 2012 13:17
Dnes budu zkoušet a už se nemůžu dočkat :-)
22. 05. 2012 19:05
Jé, to zní skvěle. Jde mouka nahradit pohankovou nebo cizrnovou? Zkusím...
10. 05. 2012 08:27
Je pravda, že klasické halušky se připravují ze syrových brambor, ale tyhle noky určitě vyzkouším. Hlavně jsem zvědavá na tu kombinaci kysaného zelí a brynzy - ještě jsem to nejedla! A ž ochutnám, napíšu.
10. 05. 2012 08:24
Napište komentář...
17. 04. 2012 14:55
Tyhle noky jsou prostě úžasný. Dělám si je velkém a pak si je dám do mrazáku. Manželovi udělám klasiku se slaninou a zelím a já s dcerou si je dáme se špenátem a kuřecím masem- Fakt jsou výborný a zasytí.
09. 03. 2012 09:14
Už se těším.
29. 06. 2011 06:03
Taky jsem myslela že je to ze syrových brambor
29. 06. 2011 06:02
Napište komentář...
20. 06. 2011 14:00
:DD
20. 06. 2011 13:59
když je jdeš nakopat, ztlučou tě? :-D
20. 06. 2011 13:59
ambiente: U nás na Slovensku zo surových ;)
20. 06. 2011 13:58
jéééj, já myslela, že halušky musí být ze syrových brambor.
20. 06. 2011 13:58
Ale recept je fajn ;-)
20. 06. 2011 13:57
To ani tak nie sú halušky ako noky (gnocchi) , prípadne slovenské šúľance.
;-)
19. 06. 2011 18:10
hned bych si dala

Naši partneři