TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Makovec s jablky a tvarohem místo mouky

Zpět
  • Autor: Vendula220
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka soli, vanilkový extrakt - příště nedám- vadí mi chuťově

Energetická hodnota celkem: 8337 kJ

Bílkoviny (g): 105, Tuky (g): 104, Sacharidy (g): 148, SAFA (g): 20, Cukry (g): 121, Vláknina (g): 53, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 695 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

1. Troubu předehřejeme na 170 °C. 2. Oddělíme žloutky od bílků u všech čtyř vajec. 3. Žloutky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mletý mák, vaničku tvarohu, strouhaná jablka, 2 lžíce medu, 1/2 balíčku prášek do pečiva, vanilkový extrakt a špetku soli. 4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta. 5. Těsto přemístíme na plech (20x25 cm) vyložený pečícím papírem. 6. Dáme do trouby a pečeme při 160-170 °C 60 minut. 7. Nakrájíme na 12 stejných dílů a podáváme. 8. Dochucuji navrchu ještě lžičkou zakysané smetany nebo jogurtu a lze přidat ještě drobné ovoce. - toto již není započteno v základním receptu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři