- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo přepuštěné Ghí | 30 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Cibule šalotka | 80 |
Brokolice | 330 |
Květák | 330 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3476 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 869 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Květák i brokolici uvaříme (10 min), scedíme, nakrájíme na drobno. Nakrájenou šalotku orestujeme v ghi, přidáme květák a brokolici, chvíli restujeme, pak přidáme rozkverlaná vajíčka, osolíme a trochu opepříme. Máme hotovo, když jsou hotová vajíčka. Můžeme posypat bylinkami a strouhaným sýrem (není zahrnut ve výpočtu). 1 porce cca 250 g 100 g = 352 kJ
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.