- Autor: Janina22k
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí (syrová) | 300 |
Cibule | 40 |
Olej slunečnicový | 8 |
Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 60 |
Paprika sterilovaná | 40 |
Paprika červená | 70 |
Rajčata cherry | 100 |
Pažitka | 20 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 3040 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 66,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1520 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Játra nakrájíme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra a orestujeme. Přidáme čerstvou papriku nakrájenou na proužky a nakládanou papriku. Podlejeme vodou a dusíme do měkka. Osolíme, opepříme a ochutíme provensálským kořením. Mezitím připravíme bulgur dle návodu. Ozdobíme rajčátky a pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.