TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Omeleta "panáček pod peřinou"

Zpět
  • Autor: Tereza Rog.
  • Doba přípravy (min.): 15
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.

Ingredience

Dochucovadla:

Na ozdobu paprika, olivy (lze nahradit mrkví nebo paprikou), pažitka (lze nahradit okurkou).

Energetická hodnota celkem: 989 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 6, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Vejce rozšleháme a přidáme hrášek (hrášek předtím uvaříme doměkka, menším dětem ho rozmačkáme vidličkou). Omeletu pozvolna upečeme na pánvi na troše řepkového oleje. Panáčka připravíme z rohlíku namazaného lučinou, pusu uděláme z papriky, oči z oliv (příp. mrkve nebo papriky) a vlásky z pažitky (nebo okurky). Ze sýra vykrájíme různé tvary na ozdobu (ze zbylých odřezků sýra si můžeme připravit například pomazánku nebo využijeme do jiného jídla).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři