TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Masové koule "chobotničky"

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Velikost porce a konzistenci upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.

Ingredience

Dochucovadla:

Oregano, na ozdobu hrášek (čerstvý nebo mražený), cottage nebo mozzarella, paprika, olivy (lze nahradit paprikou), pažitka (lze nahradit okurkou).

Energetická hodnota celkem: 3744 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 105, SAFA (g): 15, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 936 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Maso nameleme a přidáme najemno nastrouhanou cuketu a oregano. Prohněteme a vytvarujeme kuličky, které dáme na plech na pečicí papír. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut. Brambory uvaříme doměkka, vyšleháme s teplým mlékem a zjemníme trochou másla. Oči chobotniček uděláme ze zrníček Cottage nebo kousků mozzarelly a černých oliv (lze nahradit například kousky papriky). Chapadla připravíme z hrášku, který předem uvaříme doměkka (menším dětem hrášek rozmáčkneme). Dozdobíme vykrájenými rybičkami z paprik.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři