- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 70
- STOB recept
- Porce: 12.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mandle (nesolené) | 25 | 
| Maliny | 100 | 
| Borůvky | 100 | 
| Vejce celé (syrové) | 55 | 
| Cuketa | 150 | 
| Mléko kefírové 1,5 % tuku | 160 | 
| Olej řepkový | 40 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 | 
| Kypřící prášek do pečiva | 10 | 
| Mouka špaldová celozrnná | 140 | 
| Mouka ječná celozrnná | 60 | 
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 7087 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 44, 
                                                        Tuky (g): 66, 
                                                        Sacharidy (g): 227,
                                                        SAFA (g): 25,
                                                        Cukry (g): 72,
                                                        Vláknina (g): 30,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 591 kJ
Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 18.9, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V jedné míse smícháme oba druhy mouky (případně lze použít jen špaldovou nebo klasickou pšeničnou mouku), přidáme kypřící prášek a cukr, můžeme přidat i vanilku. V jiné míse si smícháme vejce, olej a kefír. Cuketu oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme z ní přebytečnou vodu a přidáme k tekuté směsi. Obě směsi smícháme dohromady, přidáme polovinu ovoce a promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, posypeme zbylým ovocem a mandlovými plátky. Pečeme na 180 stupňů cca 50 minut (díky cuketě je buchta více mokrá a je třeba ji péct déle). Hmotnost hotové buchty cca 710 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









