- Autor: barban
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
300 g listového těsta 1 vejce Náplň: 200 g čerstvého listového špenátu 1 cibule 1-2 stroužky česneku 100 g slaného sýra balkánského typu 1 rajče oregano sůl a pepř
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Listové těsto průměr | 300 |
Vejce celá průměr | 50 |
Špenát | 200 |
Cibule | 80 |
Česnek | 15 |
Rajčata | 80 |
Balkánský sýr 30 % průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 7240 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 124,
Sacharidy (g): 106,
SAFA (g): 64,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 905 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 8, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Špenátové listy natrháme na menší kousky, přidáme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené rajče a sýr. Dochutíme organem, solí, mletým pepřem a promícháme. Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na 8 čtverců. Do jednoho rohu dáme špenátovou náplň, okraje potřeme vejcem, přehneme do trojúhelníku a přitiskneme. Šátečky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vejcem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 25-30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.