- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Avokádo | 130 |
| Čokoláda hořká 70 % průměr | 100 |
| Tvaroh odtučněný průměr | 150 |
| Čekankový sirup | 25 |
| Kakao Holandské (v suchém stavu) | 10 |
| Maliny | 100 |
| Kešu (nesolené) | 30 |
Energetická hodnota celkem: 4891 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 815 kJ
Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 7.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Avokádo rozmixujeme do hladké pěny, přidáme tvaroh, kakao a čekankový sirup a vyšleháme do hladka. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a pomalu zašleháme do směsi tvarohu s avokádem. Směs nalijeme do skleniček nebo mističek a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme ozdobené malinami a kešu ořechy. Hmotnost hotové pěny 415 g, 1 porce cca 70 g, EH na 100 g=1180 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






