- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 10 |
Lilek | 230 |
Cibule | 50 |
Česnek | 10 |
Sójová omáčka | 8 |
Rajský protlak | 50 |
Rajčata sušená v oleji | 40 |
Parmezán 32% | 15 |
Dochucovadla:
pažitka, petržel
Energetická hodnota celkem: 1611 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 806 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, po cca 2 minutách přidáme na drobné kostičky nakrájený lilek a opékáme dalších cca 8 minut, na poslední dvě minuty přidáme prolisovaný česnek. Pokud by se směs začala připalovat, můžeme přidat trochu vody, na které směs dusíme do změknutí lilku. Poté přidáme sušená rajčata nakrájená na kostičky a protlak. Opékáme další 2 minuty. Vypneme plotýnku a vmícháme parmezán, který nám směs spojí. Při servírování můžeme posypat čerstvými bylinkami. Podáváme s celozrnným pečivem. Hmotnost hotového tataráku 290 g, energetická hodnota na 100 g = 560 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.