TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninový tatarák z lilku

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

pažitka, petržel

Energetická hodnota celkem: 1611 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 9, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 806 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, po cca 2 minutách přidáme na drobné kostičky nakrájený lilek a opékáme dalších cca 8 minut, na poslední dvě minuty přidáme prolisovaný česnek. Pokud by se směs začala připalovat, můžeme přidat trochu vody, na které směs dusíme do změknutí lilku. Poté přidáme sušená rajčata nakrájená na kostičky a protlak. Opékáme další 2 minuty. Vypneme plotýnku a vmícháme parmezán, který nám směs spojí. Při servírování můžeme posypat čerstvými bylinkami. Podáváme s celozrnným pečivem. Hmotnost hotového tataráku 290 g, energetická hodnota na 100 g = 560 kJ.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři