- Autor: BHolusova
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka uvařená (nesolená) | 100 |
Kapusta hlávková | 150 |
Cibule | 30 |
Olej slunečnicový | 8 |
Strouhanka průměr | 2 |
Vepřové mleté průměr (syrové) | 150 |
Vejce celé (syrové) | 10 |
Dochucovadla:
koření, česnek, pepř, sůl bez soli
Energetická hodnota celkem: 2850 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mleté maso, uvařenou pohanku, opraženou cibuli, trochu česneku, koření a další dochucovadla dáme do mísy, přidáme vejce a spařenou pokrájenou kapustu. Vše promícháme a tvarujeme středně velké karbanátky, pečeme do zlatova v troubě trošku kápnuté olejem asi 40/50min (dle trouby). Podáváme se šťouchaným či vařeným bramborem, salátem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.