TOPlist
Sledujte nás:

ajťácké chilli con carne

Zpět
  • Autor: hejdinka
  • Doba přípravy (min.): 80
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

chilli paprika nebo chilli, sůl pepř, tymián

Energetická hodnota celkem: 6841 kJ

Bílkoviny (g): 110, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 97, SAFA (g): 38, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1710 kJ

Bílkoviny (g): 27.5, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a zatáhne. Pak přidáme rajčata a fazole, osolíme, opepříme. Fazole musí být den dopředu naložené ve vodě – pokud zapomeneme, dají se použít fazole ve slaném nálevu z plechovky. Přidáme trochu vývaru a dusíme pod pokličkou. Mezitím si nadrobno nasekáme chilli papričku, kterou přidáme ke konci dušení, stejně tak tymián. Ještě o něco dříve přidáme kukuřici. Podle požadavku na konzistenci zahustíme polohrubou moukou. Hotovo je cca za hodinu, podle fazolí – musí být měkké. Pro zjemnění lze přidat smetanu a dva čtverečky hořké čokolády. Lze oživit paprikou nebo červeným vínem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři