- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vývar zeleninový | 600 |
Olej řepkový | 22 |
Mrkev | 200 |
Květák | 450 |
Kokosové mléko light Tesco | 400 |
Cizrna uvařená (nesolená) | 250 |
Cibule | 100 |
Česnek | 25 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
kurkuma, římský kmín, paprika, citronová šťáva, čerstvý koriandr
Energetická hodnota celkem: 4804 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 125,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1201 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 31.3, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 9.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Cizrnu si předem namočíme a uvaříme, nebo pro rychlejší přípravu použijeme cizrnu z konzervy. Květák rozebereme na růžičky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do mísy, přidáme i celé stroužky česneku a cizrnu. Přidáme trochu oleje a ochutíme kurkumou, římským kmínem a paprikou. Promícháme, dáme na plech a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut, dokud není zelenina měkká. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na řepkovém oleji. Přidáme upečenou zeleninu a cizrnu (část cizrny a květáku si můžeme nechat stranou na dozdobení polévky), zalijeme vývarem (nebo vodou) a kokosovým mlékem, osolíme, přidáme ještě trochu koření koření a vaříme cca 20 minut. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, do rozmixované polévky přidáme případně cizrnu a květák, které jsme si nechali stranou. Dle potřeby dochutíme (solí a citronovou šťávou). Dle chuti přidáme čerstvý koriandr. Hmotnost hotové polévky cca 1400 g, jedna porce odpovídá cca 350 g. Energetická hodnota na 100 g = 340 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.