- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 10.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 180 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 140 |
Mouka mandlová | 50 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 80 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Jahody | 160 |
Banán | 200 |
Sůl | 1 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 6275 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 182,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 58,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 628 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 18.2, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180° C. Vločky rozemeleme v mixéru. Zralé banány rozmačkáme vidličkou, přimícháme vejce, řecký jogurt, vanilku a špetku soli. Vše mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto. Do těsta přidáme mandlovou mouku, mleté vločky a prášek do pečiva, za stálého míchání přiléváme mléko. Jakmile je těsto hladké, opatrně přimícháme na kostičky nakrájené jahody. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem a můžeme ještě dozdobit kolečky banánu. Pečeme cca 35 minut, dokud nebude chlebíček upečený (kontrolujeme špejlí, která musí být po vytažení suchá). Hmotnost hotového chlebíčku cca 860 g, energetická hodnota ve 100 g = 730 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.