TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rychlé noky z trouby s tuňákem, zeleninou a mozzarellou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

oregano, rozmarýn nebo jiné koření dle chuti

Energetická hodnota celkem: 4077 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 129, SAFA (g): 8, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2039 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 64.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na tenké plátky, cuketu a lilek na menší kousky, dáme do mísy, přidáme konzervovaná rajčata a noky (předem nevaříme). Přidáme trochu olivového oleje, koření a osolíme. Důkladně promícháme a přendáme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů, pečeme cca 20 minut, dokud není zelenina měkká. Poté přidáme tuňáka a natrhanou mozzarellu a dopečeme ještě cca 10 minut. Hmotnost hotového pokrmu 800 g, energetická hodnota na 100 g = 510 kJ. Pokrm můžete libovolně obměňovat - můžete použít mrkev, papriku, brokolici, dýni (tvrdší druhy zeleniny krájejte na menší kousky). Místo tuňáka lze použít i kuřecí prso nebo si připravte vegetariánskou verzi jen s mozzarellou.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři