- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Cibule | 40 |
Cuketa | 160 |
Gnocchi bramborové (syrové) | 300 |
Lilek | 160 |
Mozzarella Light | 100 |
Olej olivový | 12 |
Rajčata konzervovaná | 240 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 100 |
Dochucovadla:
oregano, rozmarýn nebo jiné koření dle chuti
Energetická hodnota celkem: 4077 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 129,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2039 kJ
Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 64.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na tenké plátky, cuketu a lilek na menší kousky, dáme do mísy, přidáme konzervovaná rajčata a noky (předem nevaříme). Přidáme trochu olivového oleje, koření a osolíme. Důkladně promícháme a přendáme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů, pečeme cca 20 minut, dokud není zelenina měkká. Poté přidáme tuňáka a natrhanou mozzarellu a dopečeme ještě cca 10 minut. Hmotnost hotového pokrmu 800 g, energetická hodnota na 100 g = 510 kJ. Pokrm můžete libovolně obměňovat - můžete použít mrkev, papriku, brokolici, dýni (tvrdší druhy zeleniny krájejte na menší kousky). Místo tuňáka lze použít i kuřecí prso nebo si připravte vegetariánskou verzi jen s mozzarellou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.