TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pohankový chléb

Zpět
  • Autor: Ludmilat
  • Doba přípravy (min.): 300
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

kmín

Energetická hodnota celkem: 8338 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 356, SAFA (g): 4, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 834 kJ

Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 35.6, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Smíchejte všechny sypké ingredience v míse. Postupně přidávejte vlažnou vodu a míchejte vařečkou, dokud nevznikne těsto. Zpočátku může být řídké, ale nasaje vodu. Těsto zakryjte utěrkou nebo fólií a nechte ho kynout při pokojové teplotě 12 až 24 hodin. Předehřejte troubu na (220^{circ }C). Formu na chleba vymažte olejem nebo ji vyložte pečicím papírem. Těsto přendejte do formy, povrch můžete zakápnout olejem a posypat semínky. Pečte 50–60 minut při (220^{circ }C) (můžete péct přikryté nebo zakryté alobalem). Poté odstraňte víko, snižte teplotu na (200^{circ }C) a dopékejte dalších 15–20 minut pro křupavou kůrku. Po upečení vyjměte chléb z formy a nechte ho vychladnout na mřížce. 

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři