- Autor: Ludmilat
- Doba přípravy (min.): 300
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Sezamová semínka | 16 |
| Vlašské ořechy (nesolené) | 18 |
| Mouka pohanková | 400 |
| Voda | 800 |
| Sůl | 10 |
| Psyllium Dr.Popov | 15 |
| Mouka pšeničná hladká | 100 |
Dochucovadla:
kmín
Energetická hodnota celkem: 8338 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 356,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 834 kJ
Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 35.6, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Smíchejte všechny sypké ingredience v míse. Postupně přidávejte vlažnou vodu a míchejte vařečkou, dokud nevznikne těsto. Zpočátku může být řídké, ale nasaje vodu. Těsto zakryjte utěrkou nebo fólií a nechte ho kynout při pokojové teplotě 12 až 24 hodin. Předehřejte troubu na (220^{circ }C). Formu na chleba vymažte olejem nebo ji vyložte pečicím papírem. Těsto přendejte do formy, povrch můžete zakápnout olejem a posypat semínky. Pečte 50–60 minut při (220^{circ }C) (můžete péct přikryté nebo zakryté alobalem). Poté odstraňte víko, snižte teplotu na (200^{circ }C) a dopékejte dalších 15–20 minut pro křupavou kůrku. Po upečení vyjměte chléb z formy a nechte ho vychladnout na mřížce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






