TOPlist


Pohankový slaný nákyp

  • STOB recept
  • Autor: karolinafourova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Eidam 30%40
Pohanka (v suchém stavu)300
Pórek60
Žampiony60
Mrkev100
Cuketa250
Sezamová semínka5
Olej řepkový20

Energetická hodnota celkem: 6140 kJ

Bílkoviny (g): 57, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 220 SAFA (g): 8 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 39 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1535 kJ

Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 55 SAFA (g): 2 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 9.8 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká mletá paprika

Postup přípravy

Pohanku připravíme dle návodu na obalu. Mrkev, cuketu, žampiony i pórek pokrájíme na malé kostičky a orestujeme na pánvi na dvou lžících oleje nejprve mrkev a když trochu změkne, přidáme také cuketu, žampiony a pórek, na závěr ochutíme mletou paprikou. Orestovanou zeleninu promícháme s hotovou pohankou a necháme zapéct v troubě do zlatova, posypané strouhaným sýrem a sezamovým semínkem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (16 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

18. 07. 2017 10:07

Yogii

Prima tip na pohanku!

28. 04. 2017 17:20

Niraska

Super inspirace, plánuji vyzkoušet, hned jak doplním suroviny :-)

27. 04. 2017 00:48

Slonik71

Vypadá to moc dobře už vím co bude k večeři

26. 04. 2017 15:30

dylen

vypadá to dobře

24. 04. 2017 01:14

bagi666

Pohanka mi moc nechutná, ale snažím se jí lespoň občas uvařit. Zajímavá inspitace

21. 04. 2017 22:41

Fila Byla

Něco podobného dělám, ale j tam méně zeleniny, toto je fajn tip.

18. 04. 2017 06:47

ajanka

To může být dobrota :-)

17. 04. 2017 14:08

martashi

kcaco : lilek jsem v tomto receptu nenašla

17. 04. 2017 14:08

martashi

kcaco : lilek jsem v tomto receptu nenašla

17. 04. 2017 14:04

martashi

Hmm,to už se těším , samý dobroty i když pohanku moc nepoužívám, krom mouky.

16. 04. 2017 21:18

ina49

Vyzkoušela jsem a moc mě to chutnalo

15. 04. 2017 09:18

Margharetka

hmmm už se mi zbýhají sliny :-)

14. 04. 2017 20:29

Hanuja

Pohanku mám ráda, tenhle nákyp zkusím.

12. 04. 2017 08:21

dolevina

S pohankou nepracuji, ale tohle vyzkouším.

11. 04. 2017 20:52

kcaco

V tom lilku to vypada luxusně. Je potřeba ho předpéct?

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma