- Autor: myrtil
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny průměr syrové | 150 |
Čočka | 100 |
Pór | 500 |
Rajčata | 200 |
Česnek | 5 |
Rajský protlak | 40 |
Parmezán 25 % průměr | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 120 |
Energetická hodnota celkem: 7563 kJ
Bílkoviny (g): 96,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 211,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1891 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 52.8, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Potřebujeme 8 plátků lasaní a červenou (loupanou) čočku, na okořenění sůl, lžičku sušeného oregana a mletý pepř. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na trošce oleje, podlijeme šálkem vody, přidáme čočku a dusíme cca 25 minut. Vmícháme protlak, prolisovaný česnek a špetku rozemnutého oregana, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a povaříme asi 5 minut na mírném ohni. Do vymaštěné formy rozetřeme vrstvičku omáčky, dno poklademe plátky rajčat, na ně rozložíme lasaně, přelijeme čočkovou směsí, položíme další lasaně, směs a opět poklademe plátky rajčat atd. Poslední vrstvu směsi přelijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali parmazán, a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut (do zlatova).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.