TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečené lasaně s pórkem a červenou čočkou

Zpět
  • Autor: myrtil
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7563 kJ

Bílkoviny (g): 96, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 211, SAFA (g): 29, Cukry (g): 49, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1891 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 52.8, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Potřebujeme 8 plátků lasaní a červenou (loupanou) čočku, na okořenění sůl, lžičku sušeného oregana a mletý pepř. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na trošce oleje, podlijeme šálkem vody, přidáme čočku a dusíme cca 25 minut. Vmícháme protlak, prolisovaný česnek a špetku rozemnutého oregana, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a povaříme asi 5 minut na mírném ohni. Do vymaštěné formy rozetřeme vrstvičku omáčky, dno poklademe plátky rajčat, na ně rozložíme lasaně, přelijeme čočkovou směsí, položíme další lasaně, směs a opět poklademe plátky rajčat atd. Poslední vrstvu směsi přelijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali parmazán, a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut (do zlatova).

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 12. 2017 06:08
Zajímavý recept.
25. 10. 2012 17:46
To vypadá dobře. Určitě to vyzkouším :-)

Naši partneři