TOPlist


Jablečný závin

  • Uživatelský recept
  • Autor: simaves
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Jedna porce znamená cca 1/4 nohavice závinu. Nohavic v původním receptu je 6

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Strouhanka5
Mouka pšeničná hladká42
Voda25
Vejce celá průměr8
Máslo1
Ocet1
Cukr průměr10
Koření průměr1
Oleje (všechny druhy)1
Jablka65

Energetická hodnota celkem: 1161 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 55 SAFA (g): 1 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Těsto: asi 900 g mouky, 30 g másla, 600 ml vody, 15 ml octa, 3 vejce, špetka soli Těsto se rozdělí na 6 dílů. Každý vytáhneme, rozválíme, posypeme strouhankou, dáme jablka, osladíme, posypeme skořicí, zavineme a dáme na pečící papír na plech. Potřeme mašlovačkou olejem a pečeme, až je hotový.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma