- Autor: Michellka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Omáčka sójová | 5 |
Miso mugi | 15 |
Cottage Meggle | 180 |
Lilek | 300 |
Dochucovadla:
tymián, případně grilovací koření na zeleninu (Miso pasta a sojová omáčka jsou sami o sobě dosti slané a kořeněné, proto již nesolím)
Energetická hodnota celkem: 1284 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Menší lilek pokrájíme na cca 1cm kostičky a dusíme na pánvi za občasného míchání se 2 dcl vody asi 10 minut, dokud lilek nezměkne a jeho množství se redukuje asi na 1/2. Během dušení přidáme špetku sušeného tymiánu a lžičku sojové omáčky, kdo má rád více kořeněná jídla může přidat grilovací koření na zeleninu. Poté odstavíme z plotny a vmícháme 2 kávové lžičky Miso mugi pasty a celé jedno balení sýru cottage. Pozor, Miso nesmí projít varem, zničily by se v něm cenné látky. Pokud neseženete Miso pastu (prodává se v obchodech se zdravou výživou) můžete směs ochutit samotnou kořeněnou sojovou omáčkou, např. Heinz, které se přidá během dušení větší množství - asi 2 PL. Doporučuji konzumovat bez přílohy - pokrm je sám o sobě poměrně sytý. Vařím jej často jako zdravou, velmi chutnou, rychlou a dietní večeři.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.