TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Lilek se sýrem cottage

Zpět
  • Autor: Michellka
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Omáčka sójová  5
Miso mugi15
Cottage Meggle180
Lilek300

Dochucovadla:

tymián, případně grilovací koření na zeleninu (Miso pasta a sojová omáčka jsou sami o sobě dosti slané a kořeněné, proto již nesolím)

Energetická hodnota celkem: 1284 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 5, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Menší lilek pokrájíme na cca 1cm kostičky a dusíme na pánvi za občasného míchání se 2 dcl vody asi 10 minut, dokud lilek nezměkne a jeho množství se redukuje asi na 1/2. Během dušení přidáme špetku sušeného tymiánu a lžičku sojové omáčky, kdo má rád více kořeněná jídla může přidat grilovací koření na zeleninu. Poté odstavíme z plotny a vmícháme 2 kávové lžičky Miso mugi pasty a celé jedno balení sýru cottage. Pozor, Miso nesmí projít varem, zničily by se v něm cenné látky. Pokud neseženete Miso pastu (prodává se v obchodech se zdravou výživou) můžete směs ochutit samotnou kořeněnou sojovou omáčkou, např. Heinz, které se přidá během dušení větší množství - asi 2 PL. Doporučuji konzumovat bez přílohy - pokrm je sám o sobě poměrně sytý. Vařím jej často jako zdravou, velmi chutnou, rychlou a dietní večeři.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři