- Autor: Springs
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Parboiled syrová | 300 |
Zeleninová směs mražená - průměr | 350 |
Žampiony krájené (plechovka Bonduelle) | 200 |
Cibule | 45 |
Oleje (všechny druhy) | 11 |
Dochucovadla:
červená paprika, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5735 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 270,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1434 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 67.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí a nad párou si rozehřejeme mraženou zeleninu. Na pánvi wok zahřejeme lžíci olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, přecezené žampiony, zeleninu a posléze také rýži. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme se 2 lžícemi červené sladké papriky. Dáme do zapékací mísy a zapékáme na 200°C asi 20 minut, ke konci můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.