- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Brambory zimní | 200 |
| Cibule | 80 |
| Houby čerstvé průměr | 100 |
| Kopr | 20 |
| Mouka pšeničná hladká | 30 |
| Vejce celá průměr | 55 |
| Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 150 |
| Voda | 1200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, ocet, bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 2786 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 697 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do 1 litru vody dát nakrájené brambory na menší kostky, brambory, cibuli na kostičky, pokrájené houby a koření, osolit a vařit, až brambory změknou. 200 ml vody rozmíchat se smetanou a moukou, vmíchat do polévky a provařit 15 min. Podle chuti okyselit octem (docela hodně) Vejce zamíchat do polévky a nechat ztuhnout. Kopr jemně usekat a vmíchat do polévky, už nevařit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






