- Autor: Misuta
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 240 |
Mouka pšeničná hrubá | 90 |
Vejce celá průměr | 55 |
Houby čerstvé průměr | 300 |
Cibule | 60 |
Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 120 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián, kmín
Energetická hodnota celkem: 4086 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 132,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1362 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 4, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Brambory uvaříme, oloupeme nastrouháme, smícháme s moukou, solí, vejcem a uděláme těsto. Z válečku nakrájíme špalíčky a vaříme asi 10 min. Zpěníme cibulku a na ní dusíme houby - okořeníme. Vše pak zamícháme a zjemníme smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.