TOPlist


Jablečný závin z žitné mouky

  • Uživatelský recept
  • Autor: fijalovejkosatec
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka žitná průměr350
Oleje (všechny druhy)15
Vejce celá průměr165
Voda125
Sůl1
Ocet15
Jablka1000
Koření průměr2

Energetická hodnota celkem: 8919 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 393 SAFA (g): 8 Cukry (g): 120 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 446 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 19.7 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Sůl, skořice. Na talíři můžeme lehce zakápnout medem.

Postup přípravy

Žitnou mouku, 2 vejce, ocet, sezamový olej, sůl a vodu smícháme v hladké těsto a necháme půl hodiny odpočinou. Mezitím si nastrouháme jablka. Těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme. posypeme moukou, jablky a skořicí. Zavineme, potřeme posledním vejcem a necháme péct v předehřáté troubě při 200°C do zlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma