TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Smažák šmakoun (Shmaky Original) a brambory

Zpět
  • Autor: Petr65
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Smažený Shmaky Original

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl.

Energetická hodnota celkem: 1256 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Shmaky Original - balení 500g, 5ks po 100g. Ve 100g - energie 211kJ - Bílkoviny 11,8 - Tuky 0,16 - Sacharidy 0,8. . - V databázi potravin jsem jej nenašel, proto tento podrobný popis. V seznamu ingrediencí jsem proto použil obdobnou potravinu - Shmaky plátky a upravil váhu, aby energie odpovídala Shmaky Originalu. .- . Shmaky postupně obalíme do klasického trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. Solíme dle chuti. Nakonec osmažíme na pánvi, nejlépe na rostlinném oleji. Příloha - vařené brambory 150g. 1 porce obsahuje: Energie - 1196 kJ , Bílkoviny - 16,3g , Tuky - 10,2g , Sach. - 30,2g . . Množství ingrediencí je zváženo - váha surovin před obalováním a smažením a pak se odečetlo to co zbylo. . Dobrou chuť.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 02. 2013 12:39
Šmakouna dělám na více způsobů. Moc mi chutná. :-))
06. 02. 2013 12:30
V době, kdy jsem si tenhle recept napsal ještě šmaky original v db nebyl. A už se mi to nechtělo předělávat. Já jsem totiž neskutečně línej ;-) A dokonce až dnes jsem si všimnul, že se dá zveřejnit, tak jsem ho plácnul veřejnosti "snad" k užitku....
06. 02. 2013 12:14
Já šmakouna mám ráda i tak...ale obalovaný mi přijde hrozně kalorický...Ale asi zdání klame, píšete 1196 KJ tak Vám budem věřit:)
06. 02. 2013 11:53
To je zajímavý, asi taky vyzkouším. Zatím jsem tomu taky nepřišla na chuť a tohle by mohlo být dobrý.
06. 02. 2013 11:20
Zajímavej nápad. Já pořád nevím jak na něj, aby mi chutnal. Možná vyzkouším. Jinak v databázi je, jako Schmaky Original :-)
06. 02. 2013 11:16
Už jsem obalovala, ale plátek jsem předtím prořízla na 2 tenčí. Vypadalo to jako kuřecí řízek. Trošku jsem ho opepřila bílým pepřem.
06. 02. 2013 11:11
To vypadá dobře, já jsem ho ještě neobalovala.
18. 05. 2011 22:14
vypadá to dobře,možná brzy zkusím

Naši partneři