- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 15% | 360 |
Čočka | 500 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Dochucovadla:
sůl, ocet, pepř
Energetická hodnota celkem: 10204 kJ
Bílkoviny (g): 140,
Tuky (g): 64,
Sacharidy (g): 319,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 70,
Vláknina (g): 56,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1276 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 39.9, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Šošovicu prepláchneme a dáme do vody najmenej na pol hodiny (možme aj cez noc). Napokon vodu zlejeme a vymeníme a varíme do mäkka. Keď je šošovica takmer uvarená, pridáme zátrepku z kyslej smotany a múky. Zamiešame, chvíľu povaríme a dochutíme soľou, čiernym korením a octom. Podávame s pečivom a vajcom alebo údeným mäsom či vyprážanou klobásou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.