- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 600 |
Vejce celá průměr | 240 |
Cukr průměr | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Dochucovadla:
skořice, 1/2 prdopeče
Energetická hodnota celkem: 6128 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 260,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 165,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 511 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 21.7, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na pečicí papír na plechu, posypeme skořicí. Šleháme bílky s cukrem, přidáme žloutky, pak mouku s prdopečem a vyšlehané těsto nalijeme na jablka (plech s jablky můžeme dát na chvíli do trouby, aby trochu změkla). Pečeme do růžova, po vyndání z trouby koláč překlopíme na podnos a opatrně stáhneme papír. Můžeme zdobit jogurtem. Vejce jsou 4, cukru a mouky 4 polévkové lžíce
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.