TOPlist


Jablečný koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petrajda
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablka600
Vejce celá průměr240
Cukr průměr100
Mouka pšeničná hladká100

Energetická hodnota celkem: 6128 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 260 SAFA (g): 9 Cukry (g): 165 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 511 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 21.7 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 13.8 Vláknina (g): 1.6 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

skořice, 1/2 prdopeče

Postup přípravy

jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na pečicí papír na plechu, posypeme skořicí. Šleháme bílky s cukrem, přidáme žloutky, pak mouku s prdopečem a vyšlehané těsto nalijeme na jablka (plech s jablky můžeme dát na chvíli do trouby, aby trochu změkla). Pečeme do růžova, po vyndání z trouby koláč překlopíme na podnos a opatrně stáhneme papír. Můžeme zdobit jogurtem. Vejce jsou 4, cukru a mouky 4 polévkové lžíce

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma